2015. aug 18.

NB1 - 5. forduló válogatottja

írta: Ruzsinszki Ádám
NB1 - 5. forduló válogatottja

11_fordulo17134_hungary.jpgA forduló válogatottjában csupán kettő külföldi játékos került be, ami nagy büszkeségre adhat okot, hiszen a szigorított szabályok miatt már csak a legjobb külföldiek lépnek pályára az első osztályú klubokban. Ami még ennél is nagyobb megelégedettségre adhat okot, hogy a kezdő tizenegyben helyet nyerő kilenc magyar közül öt 21 éves, vagy fiatalabb játékos. Tehát magyar utánpótlás megérdemel egy szóbeli vállveregetést. Emlékszem, hogy néhány évvel ezelőtt az volt az egyik nagy problémánk, hogy nem biztosítanak a csapatok lehetőséget a fiatal utánpótláskorú játékosok számára.

Az ötödik forduló válogatottjába 5 csapat adja az embereket. A Debrecen és a Fradi ad 3-3 játékost, a Honvéd ad kettőt és meglepetésre az újonc Vasas is kettő játékost tud felmutatni. Tizenegyedik emberként pedig a Haladás játékosa Németh Márió kapott helyet a legjobb kezdőbe. A képen látható, hogy mi lett a forduló legjobb kezdője.

Külön öröm számunkra, hogy a négy darab utánpótláskorú játékos rendszeresen kap lehetőséget csapatában, így biztosított számukra a fejlődés. Bernd Storck néhány nappal ezelőtt tett nyilatkozata alapján több kettő sárgalappal rendelkező válogatottban meghatározó játékost szeretne fiatalabb játékossal pótolni a Románia elleni selejtező mérkőzésen. Akad fiatal védő, középpályás és támadó is, akikre esetleg számíthat a német szakember.

A magyar élvonalban szereplő utánpótláskorú játékosokon kívül nagyszerű formát mutat Holman Dávid, aki gólokkal járul hozzá klubcsapata sikeréhez. Talán ő lehet az egyik olyan játékos, akik mondjuk helyettesíteni tud valakit a válogatottban.

Örülhetünk, hogy ennyi jó teljesítményre képes magyar játékosunk van, akik képesek a nevesebb csapatokban is megforduló külföldi játékosokat kiszorítani.

Szó ne érje a ház elejét, nincs semmi bajunk a külföldi labdarúgókkal sőt, ha erősítést jelentenek a klubok számára, akkor nagyon is szükségük van rájuk. De ha ugyan olyan játékerő képviselnek, akkor inkább szeretjük a magyar játékosokat a pályán látni. Szerintem ezzel nem csak mi vagyunk így.

Kövesse a Jobb Magyar Fociért mozgalmat a facebookon is!

Ruzsinho da Costa

Szólj hozzá